Recepten

Hoarlese Mosterdsoep

Benodigdheden:

2  Bouillontabletten
1 Kleine prei
50 Gram Katenspek
1 El gedroogde peterselie
1 El olie of stukje margarine
1 Bekertje creme fraiche
1 Kuipje volvette smeerkaas
2 Flinke eetlepels Hoarlese mosterd
3  El allesbinder
Zout en Peper naar smaak

Bereiding:

- In een pan 1 liter water aan de kook brengen met 2 bouillontabletten.
- Prei schoon maken en in zeer dunne ringen snijden.
- Katenspek in zeer dunne reepjes snijden.
- Katenspek in de koekenpan met een beetje olie of margarine krokant bakken.
- Katenspek op keukenpapier laten uitlekken.
- De creme fraiche door de bouillon kloppen.
- De mosterd er doorheen roeren, daarna de soep weer op temperatuur laten komen.
- De smeerkaas er door roeren tot het gesmolten is.
- Al roerend allesbinder toevoegen en blijven roeren tot de soep gebonden is.
- De soep over de borden verdelen.
- Als laatste de reepjes katenspek de prei en de peterselie over de borden verdelen.      

EET SMAKELIJK !!

Knoflook mosterd dressing

Smaakt goed bij koude vleestomaten, frisee, andijviesalade, bleekselderij en wortelen.

Benodigdheden:

3 El knoflookmosterd
3 Dl olijfolie
1 bosje peterselie of waterkers
1 El kruidenazijn
Suiker, zout en peper naar smaak

Bereiding:

- De mosterd met de suiker, zout en peper en de kruidenazijn vermengen.
- De olie er langzaam door heen roeren.
- Peterselie, waterkers of andere kruiden naar smaak toevoegen.

Yoghurt Mosterd Saus

Past bij vleeswaren, vis, zeevruchten, ook lekker in de salade.

Benodigdheden:

3 El Hoarlese mosterd
3 El wijnazijn
1 Tl suiker
3 El yoghurt
1 El gehakte dille
Zout en peper naar smaak

Bereiding:

- De mosterd met de wijnazijn vermengen.
- De yoghurt toevoegen, goed door roeren.
- Op smaak maken met zout en peper.
- Als laatste de dille er door roeren.

Mosterd boter

Gebruik voor het braden van:
vis en gevogelte: dille mosterd
wildbraad of biefstuk: zwarte bessen mosterd
varkensvlees:  knoflook mosterd

Benodigdheden:

250 gr boter
2-3 El mosterd

Bereiding:

- Niet te koude boter vermengen met de mosterd.
- In aluminiumfolie wikkelen en in de koelkast bewaren.
- Bij gebruik om te braden in plakjes snijden.